Ouderraad (OR)

Wie zijn wij?

De ouderraad bestaat uit een 11-tal vaders en moeders van kinderen die op deze school zitten. Samen met het team van de Lonnekerschool verzorgen wij verschillende activiteiten op school. Dit kunnen we niet zonder alle ouders die zich aanmelden als hulpouders.

Hoe komen we aan het geld om de activiteiten te organiseren?

Uiteraard is er geld nodig om deze activiteiten te kunnen organiseren.

Onze belangrijkste bron van inkomsten komt van jullie als ouders. Elk jaar wordt er een vrijwillige ouderbijdrage gevraagd van 30 euro per kind. Je kan deze bijdrage overmaken op rekeningnummer NL70 RABO 0129 6904 14 t.n.v  Stichting Ouderraad Lonnekerschool o.v.v de naam van je kind.

Daarnaast worden de opbrengsten van de cultuurmarkt/lustrumfeest gebruikt.

En als laatste, zeker niet onbelangrijk, opbrengsten van de inzameling van oud papier.

In Lonneker wordt het oud papier opgehaald door 4 partijen: de Katholieke vrouwengilde, Muziekvereniging Exselsior en de beide basisscholen. De opbrengst van het oud papier wordt verdeeld.

Wat wordt betaald van de inkomsten van de OR?

Hierbij kun je denken aan de Sinterklaascadeautjes, de grimeur van Sinterklaas en zijn pieten, de Kerstman en de Paashaas. Het paard van Sinterklaas, de pepernoten en schoencadeautjes. Het drinken wat de kinderen krijgen bij diverse activiteiten, het appeltje tijdens de sportactiviteiten en het eitje bij de Paasviering. Ook het bloemetje voor groep 8, educatieve (hulp)middelen, etc

Wat doen wij ?

We ondersteunen het team van de school met het organiseren van verschillende activiteiten. Activiteiten die onder andere ondersteund worden zijn sponsorloop, Sinterklaasviering, Kerstviering, carnaval, paas/lentefeest, cultuurmarkt, barbeque en de  laatste schooldag.  Samen zorgen we ervoor dat de activiteiten goed verlopen.

De OR sponsort de school ook nog voor bijzondere educatieve activiteiten zoals:

-          groepsvormingsuitjes in het begin van elk het schooljaar

-          aanschaf van extra leesboeken

-          een jaarlijkse financiële bijdrage voor de Kinderraad.

Hoe bereik je de OR?

De OR vergadert 1x per maand. Heb je vragen of suggesties dan horen wij die uiteraard graag! Wij zijn te bereiken via het e-mailadres: or@lonnekerschool.nl De meeste ouders van de OR zijn regelmatig op school te vinden en je kunt ons gewoon aanspreken. Daarnaast is er ook altijd een OR-ouder aanwezig tijdens de 10-minuten-gesprekken. We helpen met koffie/thee schenken.

De OR hoopt, samen met het team, alle ouders en natuurlijk alle kinderen er een heel gezellig jaar van te maken!

Mail de OR

or(at)lonnekerschool.nl