De school

Ruim 200 jaar onderwijs

Over de beginperiode van de “Lonnekermarkeschool” is weinig bekend. Waarschijnlijk is deze opgericht in de eerste helft van de achttiende eeuw. Het was een zogenaamde “Markeschool”, waarvan er op het grondgebied van Lonneker toen negen waren. In 1807 werd de eerste officieel aangestelde schoolmeester benoemd: Jacobus van der Mey. In 1839 werd de school onherstelbaar beschadigd door een grote storm. Het nieuwe schoolgebouw, met één lokaal, werd in 1843 aan de Dorpsstraat 78 geopend. Nadat Enschede en Lonneker op 1 mei 1934 officieel samen werden gevoegd, ging de school over naar de gemeente Enschede. In 1940 kreeg de school formeel de naam Lonnekerschool. 

Sinds het schooljaar 1981-1982 zitten we in het huidige gebouw, aan de Dorpsstraat 104. Wij zijn door de Nederlandse Dalton Vereniging (N.D.V.) in 1995 erkend als Daltonschool en geven sindsdien onderwijs volgens de Daltonwerkwijze aan onze leerlingen. 

Ons schoolgebouw telt op dit moment 6 klaslokalen, een grote hal, een speellokaal en een prachtig schoolplein. Doordat onze school een kleinere school is (+150 leerlingen), is het voor kinderen een veilige en overzichtelijke omgeving.

Veel leerlingen komen uit het dorp Lonneker en de naaste omgeving, daarnaast trekt de school vanwege het Daltononderwijs en zijn gemoedelijke karakter ook kinderen uit Enschede. 

Informatie en inschrijven